Avokádóolaj: jótevő a száraz bőr számára

Az avokádóolaj egy csodálatosan hatékony olaj, ha a száraz bőr ápolásáról és átzsírosításáról van szó. De kezdjük az elején:

Az avokádó Mexikó és Közép-Amerika trópusi esőerdeiből származik, ahol már évezredek óta termesztik. Végül a spanyolok terjesztették el élelmiszerként a Karib-térségen keresztül Chiléig, majd egészen Európáig. A mediterrán térségben a 20. század eleje óta termesztik. Ma már több mint 400 különböző fajtája létezik, amelyek közül a sötét Hass és a zöld Fuerte avokádó a legismertebb.

Az avokádó értékes zsírsavakat, számos vitamint, kiváló minőségű fehérjét, másodlagos növényi anyagokat és néhány mikrotápanyagot, például magnéziumot vagy cinket is tartalmaz.

Az avokádóból nyert olaj különösen népszerű a vegán étrendet követők körében:
Közel 70%-ban telítetlen zsírsavakból és 15%-ban többszörösen telítetlen zsírsavakból áll. Ezek közé tartozik az olajsav, a linolsav és a palmitoleinsav. Ezenkívül A-, D- és E-vitamint is tartalmaz.

Így hat az avokádóolaj a bőrre:

  • antioxidáns hatású, ideális megelőző ápolás a bőröregedés jelei ellen
  • serkenti a sejtek megújulását
  • serkenti a kollagénképződést
  • serkenti a kötőszövet kialakulását és támogatja a bőr rugalmasságát
  • hatékony a bőrszennyeződések ellen és finomítja a bőr megjelenését
  • kisimít és segít a ráncok ellen
  • nagy mennyiségű nedvességet biztosít és gondoskodik a bőr megfelelő átzsírosításáról

Ha bőre száraz, hámló vagy érzékeny, érdemes avokádóolajat tartalmazó ápolószereket használnia, mivel erősen hidratáló hatású, és jól átzsírosítja a bőrt.

A fisztoszterol-tartalom gondoskodik arról, hogy az olaj jól elterüljön és gyorsan felszívódjon. A benne lévő olajsav penetrációfokozóként működik, és biztosítja, hogy a hatóanyagok gyorsan behatoljanak a bőr mélyebb rétegeibe.

Az olajban szintén megtalálható palmitin- és palmitoleinsav védőréteget képez a behatoló anyagokkal szemben. Alkalmazásuk barriervédő hatású és simává teszi a bőrt.

Az olyan problémás tünetek, mint a neurodermitisz, a pikkelysömör vagy a napégés is javulhatnak az avokádóolaj hatására. Ez teszi az avokádóolajjal történő testápolást tökéletes all-rounderré minden bőrtípus számára!

Elsősorban hidratáló testápoló termékeinkben használunk avokádóolajat:

Azonban az értékes avokádóolajat Avocado - Lime ajakbalzsamunkban is megtalálja, néhány más ápoló olajjal és viasszal együtt.

Próbálja ki az avokádóolajas intenzív ápolást száraz, érdes, hámló vagy érzékeny bőr esetén! Különösen egy strandon töltött nap után találjuk hihetetlenül jótékonynak hatását, és időnként szívesen kényeztetjük magunkat egy-egy nagyobb adaggal a testápolóból ;)

Ajánljuk