Az ápolás a tusfürdővel kezdődik

Kifogyott a tusfürdő. Pedig tegnap voltam a drogériában ... és mit felejtettem el? Mindegy, ezt megvehetem a szupermarketben is. Gyorsan futás a kozmetikai polchoz és egy tubussal a kosárba. Ez csak egy tusfürdő ...nem számít. Vagy mégis?

Más tisztítószerekkel ellentétben a tusfürdő minden alkalmazás során érintkezik a bőrfelület nagy részével, nevezetesen 1,75 m2-rel. Az, hogy a bőre ne csak tiszta, hanem egészséges is legyen, az attól függ, hogy mekkora hangsúlyt fektettek az összetevők minőségére és az enyhe tenzidek használatára. A nem megfelelő egyensúly a tisztító-, és ápolóhatás között száraz, valamint irritált bőrhöz vezethet. A tusfürdőnek nem csak jó illata (természetesen ez is egy fontos tulajdonság) kell, hogy legyen, hanem a tisztítás mellett figyelembe kell venni a bőr igényeit.

A tusfürdők fontos minőségi tulajdonságai:

  • Kiváló minőségű összetevők használata és feldolgozása: A nyersanyagokat ugyanolyan gondosan kell kiválasztani, mint a többi kozmetikai terméknél. A gyártási folyamat az összetevők minőségét is befolyásolhatja. Például a hidegen kevert tusfürdők garantálják, hogy a növényi nyersanyagok ápoló összetevői nagyrészt megmaradnak.
  • Visszazsírósító és hidratáló összetevők, mint például a növényi olajok vagy bizonyos enzimek kiegyensúlyozzák a tusfürdő zsírtalanító hatását a bőr számára. Itt fontos a tisztító, valamint ápoló hatás összehangolása.
  • A kedvenc tusfürdője csak természetes illóolajokat tartalmazhat, a legjobb az ellenőrzött biogazdálkodásból származó. Ideális esetben az illóolajok az illatélmény mellett hozzájárulnak az ápoláshoz is.
  • Az enyhe cukortenzidek kiegyensúlyozott összetétele óvatosan tisztítja, és nem irritálja a bőrt. A szulfáttartalmú tenzidek elhagyása az első lépés a helyes irányba.
  • A jó tenzidkeverék tulajdonságai közé tartozik, hogy használatkor habbá alakul. A tusfürdő jó szétoszlathatósága érdekében, a habképződést nem szabad elhanyagolni.

Ajánljuk