Biofermentáció: A természetes összetevők új generációja

A világ tele van izgalmas növényekkel. Egy növény különböző részei, eltérő hatékonyságú összetevőket tartalmazhatnak.

Továbbá: Az összetétele attól függően eltérő lehet, hogy egy nyersanyagot hogyan nyernek ki a növényből - például különböző préseléssel, vagy kivonással. Ezáltal számtalan értékes, valamint természetes összetevő keletkezik, amelyeket a kiváló minőségű természetes kozmetikumokból megismertünk és megszerettünk.

Bonyolult összetételük miatt a természetes kozmetikai nyersanyagok gyakran szélesebb körű ápoló hatást biztosítanak, mint a szintetikus alapanyagok. Például: A szőlőmagolaj gyulladáscsökkentő, antioxidatív hatású, elősegíti a gyógyulást, valamint erősíti a bőrt és a kötőszövetet. Ezenkívül csökkenti az atópiás ekcéma, a korpa és a pattanások kialakulását.

A széles körű lehetőségek ellenére új növényi összetevőket kutatunk, amelyek nemcsak helyettesítik a szintetikus vagy az állati eredetű alapanyagokat, hanem még jobb hatást biztosítanak.

És íme: egy új ajtó nyílik! A biofermentáció, és a mögötte álló, új természetes kozmetikai összetevők új generációja.

A fermentációt úgy ismerjük, mint a bio nyersanyagok mikrobiális átalakulását olyan élelmiszerek előállításánál, mint a savanyú káposzta, kimchi, sajt, tempeh, sör vagy bor. A kozmetikumokban történő alkalmazása hatalmas lehetőségeket nyújt, mellyel új alkotóelemek hozhatók létre. A fermentorok közt vannak szokatlan növények is: tök, bambusz, chili vagy citrom - sok minden lehetséges.

A mikroorganizmusok - például a Lactobacillus - fermentációi nyersanyagtól függően sokféle ápolási hatást fejtenek ki. Sok értékes növényi összetevő csak ezen a folyamaton keresztül nyerhető ki. Néhány példa:

  • Kókuszdió fermentáció (Lactobacillus & Cocos Nucifera Fruit Extract): A kókuszdió gyümölcshúsából készült fermentáció ápoló és intenzíven hidratáló hatású. Antimikrobiális hatóanyagával a szintetikus tartósítószerek helyettesíthetőek.
  • Chili fermentáció (Lactobacillus/Capsicum Frutescens Fruit Ferment Extract): A chili kivonataival ellentétben a fermentációban található kapszaicinoidnak nincs irritáló hatása, hanem megelőzi azt. A chili fermentációja serkenti a vérkeringést, ami azt jelenti, hogy a tápanyagok jobban felszívódhatnak a bőrön. Hajápoláshoz alkalmazva erősíti a hajat, a fejbőrt, és elősegíti a haj növekedését.
  • Tök fermentáció (Lactobacillus / Pumpkin Fruit Ferment Filtrate): Az A-vitaminban gazdag tökből készített fermentáció puhává és simává teszi a hajat. Intenzív ápolást biztosít sérült, valamint töredezésre hajlamos haj esetén.

Ajánljuk