Bio-műanyag: kőolaj helyett cukornád

Trash 2 Treasure - megújuló nyersanyagokból készült tubusok

Azt mondjuk, hogy termékeinkkel zöldebbé akarjuk tenni a világot. Ez igaz is, és ezért nemcsak a samponjaink, a tusfürdőink és a testápolóink összetételén dolgoztunk intenzíven, hanem a csomagolást is alaposabban megvizsgáltuk. A műanyag önmagában nem feltétlenül rossz. A probléma az, hogy manapság egyrészt túl sokat gyártunk belőle, valamint az eladott műanyagtermékek nagyon nagy része nélkülözhető lenne, másrészt a fosszilis erőforrások, amelyre szükség van. A műanyag alapból egy kőolajtermék, és tetszés szerint felhasználható, de nem fenntartható.

Mivel Közép-Európában a csomagolóanyagok újrahasznosítási aránya teljesen rendben van, a maradék pedig gyakran termikus újrahasznosításra kerül, ami a jó szűrőrendszereknek köszönhetően nem annyira káros a környezetre, mint ahogy az ki van kiáltva. Természetesen a kevesebb műanyag jó mindannyiunk és a bolygó számára is. Mindazonáltal a műanyag, mint anyag, egyszerűen egyedülálló tulajdonságokkal rendelkezik, valamint ideális csomagolóanyag szállításhoz. A megoldás: bio-műanyag!

Látványos csomagolás: kőolaj helyett cukornád

Tehát mi az alternatíva? A Hands On Veggies tisztán növényi eredetű – a csomagolás is! Tubusaink cukornádból készült bio-alapú műanyagból állnak, és természetesen újrahasznosíthatóak. Ennek nyersanyaga a cukoripar hulladékterméke - így mindenki nyer! Segít csökkenteni CO-lábnyomunkat és a CO2-kibocsátást! Az anyag előállítása során tonnánként 3-szor annyi CO2 semlegesül, ami segít csökkenteni a káros üvegházhatású gázok kibocsátását.

És mi jön ezután...?

Ha elfogyott a testápolója vagy a kondicionálója, segíthet nekünk erőforrásokat megtakarítani: bármennyire is banálisan hangzik, de ha mindig kiüríti a tubusait, előfordulhat, hogy az év végén egy tubussal kevesebbet töltünk meg. Ráadásul a lényeg az, hogy többet kap a pénzéért. A tubus kidobásakor vegye figyelembe a regionális hulladékkezelési előírásokat.

Hogy még a maradékot is kinyerje a tubusból:

  1. Először rázza le a tubus tartalmát (kupakkal felé)
  2. Vágja le a tubus felső harmadát egy ollóval – ügyeljen arra, hogy az alsó rész ne legyen túl hosszú, hogy az ujjai egészen a kupakig érjenek.
  3. Most mindet ki tudja szedni! Gyakran valóban több marad a tubusban, mint gondolná
  4. Ha még marad valami benne, egyszerűen tegye vissza a tubus felső részét, így a tubusnak még mindig meg van a fedele, valamint a testápoló sem szárad ki!

Könnyedén kimoshatja és újra felhasználhatja a dezodoraink spray-csomagolását. Használja a szobanövények lepermetezésére, saját termesztésű csírák öntözésére vagy keverjen Anti-Monster sprayt a gyermekével. A képzeletnek nincsenek határai - igazán praktikusak!

Ajánljuk