Gyönyörű fürtök a Curly Girl módszerrel!

Természetes tisztítás és ápolás az álom fürtökért

Mindenekelőtt: A kémia a (nem) természetes ellensége a természetes fürtöknek - szójáték volt ;) Kiszárítja, törékennyé, fénytelenné és tompává teszi a hajat. Még akkor is, ha a fürtök először nagyszerűnek tűnnek, ez csak optikai hatás. Ápol - tévhit! Jobb, ha természetes alapanyagokat használ hajtisztításhoz, valamint hajápoláshoz. A Curly Girl módszer még jobb natúrkozmetikumok használatával!

Ezt a módszert az amerikai Lorraine Massey fejlesztette ki 2001-ben, ezzel egy forradalmian új megközelítést adva a természetes göndör hajápoláshoz.

A Curly Girl módszer haját ellenállhatatlanná varázsolja, attól függetlenül, hogy az Ön haja göndör vagy hullámos. Ez a kulcs a haj nedvességtartalmának biztosításához. Ha korábban már használt hagyományos kozmetikumokat, akkor eltarthat egy ideig, amíg a kémiai maradványok, mint a szilikon kimosódik az Ön hajából. A természetes védőréteg felépítése sem történik egyik napról a másikra, ezért legyen türelmes, amíg az első eredmények nem láthatóak. Nem kell megijedni, csak ugorjon a mély vízbe. Gyerünk!

Curly Girl How-to

Figyeljen a következőkre:

Tegye:

 • Enyhe, hidratáló és oldható összetevők

Ne tegye:

 • Agresszív tenzidek, például szulfátok stb.
 • Alkohol
 • Szilikon
 • Ásványi olajok
 • Viaszok
 • Hőség

Mivel ezek szárítják a haját.

Az eredmény: A haj nedvességtartalmának feltöltődése, csökkentve a szárazságot - az egészséges, göndör fürtökért.

5 lépés az álom fürtökért: Wash, Care, Style, Dry and Go

 1. Wash: A Curly Girl módszer a haj maximális nedvességtartalmának biztosításáról szól. Természetesen ez a tisztításra is vonatkozik, ezért csak cukortenzideket tartalmazó, enyhe, szulfátmentes samponokat szabad használni. Ha nagyon száraz a haja, akkor mossa kondicionálóval felváltva!
 2. Care: Mosás után - vagy samponnal, vagy balzsammal - egy ápoló kondicionáló kerül a hajra. Alaposan masszírozza be, majd bő langyos vízzel öblítse le!
 3. Style: Formázza haját kedve szerint! Használjon természetes Leave-in kondicionálót extra ápolásként, majd bogozza ki haját! Fésű és kefe használata tabu!
 4. Dry: Szárításkor feltétlenül kerülje a hőt, hagyja, hogy a haja megszáradjon, esetleg tekerje be törülközővel, régi pólóval vagy egy speciális mikroszálas turbánnal!
 5. Go: Másnap frissítheti fürtjeit pár vízspricceléssel, vagy a természetes Leave-In kondicionálóval. Próbálja ki a legjobb választást Ön és haja számára!

Ajánljuk