Hot hot hot: Chili a kozmetikumokban

A chili az egyik kedvenc összetevőnk, és nem csak azért, mert olyan jól mutat a csomagolásainkon! Még ha elsőre furcsán is hangzik, a chili egy nagyszerű hatóanyag a bőr és a haj számára.

Éppen azon csodálkozik, hogy a tüzes zöldség, amely a nyílt területekkel való érintkeznél pokolian éget, jótékony a bőr számára? Nem meglepő - azonban mi ismerünk néhány trükköt, amelyekkel kihasználhatjuk a chili jó tulajdonságait a termékeinkben, és azokat elérhetővé tehetjük a bőr és a haj számára is:

Chiliferment

Az erjesztésről valószínűleg már hallott. Mivel termékeink összetétele bio fermentekre támaszkodik, egyértelmű volt, hogy a chili effektív hatása nem hiányozhat a kínálatunkból.

A chilikivonat fermentálásával kapjuk a Lactobacillus/Capsicum Frutescens Fruit Ferment Extract nevű kozmetikai összetevőt, amely a chili melegítő hatásával rendelkezik, de a bőr irritálása nélkül. Ellenkezőleg - a ferment ráadásul bőrnyugtató hatású!

Az Extra Volumensamponunkban használjuk, mivel támogatja a fejbőr vérkeringését. Ezáltal a hajgyökerek tápanyagokhoz és oxigénhez jutnak, ami maximális volumenhez segíti hozzá Önt! Emellett serkenti a haj növekedését, és tartósan sűrűbb megjelenést kölcsönöz a hajnak.

Chilikivonat - Most kezd forró lenni!

Azonban nem erjesztett bio chilikivonatot is használunk, hogy célzottan kihasználjuk a zöldség serkentő hatását:

A kivonat kíméletes eljárással kerül kinyerésre, természetes (vulkanikus) eredetű CO2-vel extrahálva a chilipaprikát.

A CO2-extrakciónak 2 előnye van:

  1. Nagyobb hatóanyagtartalom
  2. A hőre érzékeny hatóanyagok, különösen az antioxidánsok nem károsodnak, sőt, különösen nagy arányban vannak jelen a kinyert növényi kivonatban.

Ez teszi a CO2-kivonatokat számunkra különösen értékes összetevőkké!

Az általunk használt bio chilikivonat természetes kapszaicint is tartalmaz, azt az anyagot, amely a chili csípősségéért is felelős. Bio Chili - Cacao ajakbalzsamunkban kis mennyiségben segít javítani az ajkak vérkeringését, ezáltal azok egészségesebb és teltebb megjelenésűvé válnak. A bőr megerősödik, és javul a tápanyagellátása.

Figyelem: A chilifermenttel ellentétben a chilikivonat égető érzést okozhat, ezért kerülje a használatát, ha ajkai nagyon szárazok és ki vannak cserepesedve.

Próbálja ki a kínálatunkban található legcsípősebb termékeket, és győződjön meg az élénkítő hatásról!

Ajánljuk