Mire használják a fermenteket a kozmetikumokban?
A növényi szuper, azonban a fermentált még jobb
A bio-növényi kozmetikumok mindig nagyszerűek, mert az értékes összetevőknek köszönhetően kényeztetik a bőrt, valamint teljesen természetesek. Azonban a fermentált összetevők számos más előnnyel is rendelkeznek.
A fermentált összetevők ezzel a 3 előnnyel Önt is meggyőzik:
Előny 1: Néhány fermentált összetevő tartósítja a termékeket, helyettesítve a tartósítószereket
A fermentált ételek - például joghurt, kombucha és savanyú káposzta - egy konyhából sem hiányozhatnak, mivel nemcsak finomak, hanem egészségesek is. A fermentációs folyamat során a természetes anyagok, speciális enzimek vagy baktériumok, például Lactobacillus hozzáadásával, átalakíthatóak, így ellensúlyozzák a nemkívánatos baktériumok és gombák szaporodását. Ha az ételeket lehet így tartósítani, akkor miért ne lehetne a kozmetikai termékeket is? De lehet.
A fermentált összetevőknek köszönhetően elkerülhető a szintetikus tartósítószerek, valamint a szükségtelen töltőanyagok használata a termékekben, ezáltal kizárólag növényi Power-t biztosítva. Szuper, igaz?
Előny 2: A fermentációs folyamat révén a növényi összetevők hozzáférhetőbbek
A fermentációs folyamat során a növények alkotóelemei különböző hatóanyagokra bomlanak. Így több növényi hatóanyaghoz férhetnek hozzá, valamint sok hatóanyag még jobbá válik. Épp ezért olyan hatékonyak a fermentált összetevők. Intenzív ápolást biztosítanak a bőr és a haj számára.
Előny 3: A fermentált összetevők tolerálhatóbbak
A növényi összetevők fermentálás után tolerálhatóbbak, valamint alkalmazhatóak érzékeny bőrű emberek számára is.
Így működnek a fermentált összetevők
A Hands on Veggies termékek értékes növényi bio-olajokon és bio-hidrolátokon alapulnak. A különböző, válogatott fermentek különleges tulajdonságokat kölcsönöznek a termékek számára.
Lactobacillus ferment
Ezt a fermentet - amelyet kimondottan a kimchi vagy a savanyú káposzta előállításához használnak - egy speciális folyamat során nyerik ki a tápoldatból. Antimikrobiális tulajdonságokkal rendelkezik, különösen a baktériumokkal szemben. Intenzív hidratáló hatású.
Kókusz ferment (Lactobacillus / Cocos Nucifera Fruit Extract)
Ez a ferment, az előző ferment tökéletes kiegészítője, megakadályozza az élesztő- és a penészgomba növekedését. A kókuszdió fermentációjából származik, nemcsak gombaölő tulajdonságokkal rendelkezik, hanem különösen tolerálhatóvá és hidratálóvá teszi a termékeket is.
Bambusz ferment (Lactobacillus / Arundinaria Gigantea Ferment Filtrate)
A hagyományos kozmetikai termékek rugalmas állagát a szilikon biztosítja. A bambusz szilícium-dioxidot tartalmaz, így a szilikon természetes alternatívájaként alkalmazható. A termékekben a bambusz ferment természetes módon helyettesíti a szilikon funkcióit, ezáltal elkerülhetőek annak káros mellékhatásai. A bambusz ferment rugalmassá teszi a hajat, valamint megőrzi természetes fényét.
A fermentált összetevők extra ápolást nyújtanak a bőr és a haj számára
Amint látható, a fermentált összetevők számos előnyt biztosítanak. Különösen jól tolerálhatóak, természetes tartósítószerként alkalmazhatóak, intenzíven hidratálnak, valamint antimikrobiális és gombaölő hatással is rendelkeznek. A fermentációnak köszönhetően az értékes, növényi összetevők jobb felszívódást tesznek lehetővé. Különleges kényeztetés a bőr és a haj számára!
-
Magyarország: Ingyenes kiszállítás 16.000 Ft-tól
-
Ingyenes
visszaküldés -
24 órás kiszállítás
Világszerte több, mint
40 országba szállítunk