Mire használják a fermenteket a kozmetikumokban?

A növényi szuper, azonban a fermentált még jobb

A bio-növényi kozmetikumok mindig nagyszerűek, mert az értékes összetevőknek köszönhetően kényeztetik a bőrt, valamint teljesen természetesek. Azonban a fermentált összetevők számos más előnnyel is rendelkeznek.

A fermentált összetevők ezzel a 3 előnnyel Önt is meggyőzik:

Előny 1: Néhány fermentált összetevő tartósítja a termékeket, helyettesítve a tartósítószereket

A fermentált ételek - például joghurt, kombucha és savanyú káposzta - egy konyhából sem hiányozhatnak, mivel nemcsak finomak, hanem egészségesek is. A fermentációs folyamat során a természetes anyagok, speciális enzimek vagy baktériumok, például Lactobacillus hozzáadásával, átalakíthatóak, így ellensúlyozzák a nemkívánatos baktériumok és gombák szaporodását. Ha az ételeket lehet így tartósítani, akkor miért ne lehetne a kozmetikai termékeket is? De lehet.

A fermentált összetevőknek köszönhetően elkerülhető a szintetikus tartósítószerek, valamint a szükségtelen töltőanyagok használata a termékekben, ezáltal kizárólag növényi Power-t biztosítva. Szuper, igaz?

Előny 2: A fermentációs folyamat révén a növényi összetevők hozzáférhetőbbek

A fermentációs folyamat során a növények alkotóelemei különböző hatóanyagokra bomlanak. Így több növényi hatóanyaghoz férhetnek hozzá, valamint sok hatóanyag még jobbá válik. Épp ezért olyan hatékonyak a fermentált összetevők. Intenzív ápolást biztosítanak a bőr és a haj számára.

Előny 3: A fermentált összetevők tolerálhatóbbak

A növényi összetevők fermentálás után tolerálhatóbbak, valamint alkalmazhatóak érzékeny bőrű emberek számára is.

Így működnek a fermentált összetevők

A Hands on Veggies termékek értékes növényi bio-olajokon és bio-hidrolátokon alapulnak. A különböző, válogatott fermentek különleges tulajdonságokat kölcsönöznek a termékek számára.

Lactobacillus ferment

Ezt a fermentet - amelyet kimondottan a kimchi vagy a savanyú káposzta előállításához használnak - egy speciális folyamat során nyerik ki a tápoldatból. Antimikrobiális tulajdonságokkal rendelkezik, különösen a baktériumokkal szemben. Intenzív hidratáló hatású.

Kókusz ferment (Lactobacillus / Cocos Nucifera Fruit Extract)

Ez a ferment, az előző ferment tökéletes kiegészítője, megakadályozza az élesztő- és a penészgomba növekedését. A kókuszdió fermentációjából származik, nemcsak gombaölő tulajdonságokkal rendelkezik, hanem különösen tolerálhatóvá és hidratálóvá teszi a termékeket is.

Bambusz ferment (Lactobacillus / Arundinaria Gigantea Ferment Filtrate)

A hagyományos kozmetikai termékek rugalmas állagát a szilikon biztosítja. A bambusz szilícium-dioxidot tartalmaz, így a szilikon természetes alternatívájaként alkalmazható. A termékekben a bambusz ferment természetes módon helyettesíti a szilikon funkcióit, ezáltal elkerülhetőek annak káros mellékhatásai. A bambusz ferment rugalmassá teszi a hajat, valamint megőrzi természetes fényét.

A fermentált összetevők extra ápolást nyújtanak a bőr és a haj számára

Amint látható, a fermentált összetevők számos előnyt biztosítanak. Különösen jól tolerálhatóak, természetes tartósítószerként alkalmazhatóak, intenzíven hidratálnak, valamint antimikrobiális és gombaölő hatással is rendelkeznek. A fermentációnak köszönhetően az értékes, növényi összetevők jobb felszívódást tesznek lehetővé. Különleges kényeztetés a bőr és a haj számára!

Ajánljuk