Növényi fehérjék a kozmetikumokban

A legtöbb kozmetikai termék tartalmaz fehérjéket. Az 1990-es évek óta főként fehérjehidrolizátumokat használnak, amelyek hatékony hidratáló komplexeket biztosítanak, és mélyen behatolnak a bőr szerkezetébe. A fehérjehidrolizátumok a fehérjék vízzel való reakció útján történő hasításával jönnek létre, pl. a búzafehérje-hidrolizátum.

A növényi fehérjék bőrsimító és nedvességmegtartó hatással rendelkeznek, ami ideális összetevőkké teszi őket a kiváló minőségű haj- és testápolókhoz.

A növényi fehérjék ezekkel az előnyökkel rendelkeznek a kozmetikumokban:

  • a bőr különösen jól tolerálja őket
  • hidratálnak
  • védik a bőrt
  • a bőrhöz és hajhoz hasonló szerkezetük helyreállító és felépítő hatással van a sérült hajra és szövetre
  • óvják a hajat a nedvességvesztéstől

Ez az oka annak, hogy a fehérjehidrolizátumok ideális összetevői a tusfürdőknek, testápolóknak vagy hajápolási termékeknek. De ügyeljen arra, hogy növényi eredetűek legyenek, mert ugyanúgy készülhetnek állati fehérjékből is.

Mi például sárgarépa-fehérje hidrolizátumot használunk élénkítő testápolási termékeinkben, vagy káposztafehérjét Sensitive Bio testápolónkban.

A sárgarépa-fehérje (sárgarépa-fehérje hidrolizátum) tápláló összetevőkkel látja el a bőrt, miközben segít a nedvesség megkötésében. Ez az intenzív ápolás különösen ragyogó és egészséges bőrképet eredményez. Olyan antioxidánsokat tartalmaz, mint a béta-karotin és az A-vitamin, amelyek védik a bőrt és regeneráló hatásúak.

A káposztafehérje (káposztafehérje-hidrolizátum) A- és E-vitamint tartalmaz, amelyek együttesen növelik a bőr nedvességtartalmát és rugalmasságát. A káposztában található C-vitaminnal együtt a kollagénszintézist is támogatják, és erősítik a bőr szerkezetét.

De a haj számára is léteznek csodálatos növényi fehérjék:

A búza-, kukorica- vagy szójafehérjéből származó hidrolizátumok behatolnak a haj külső rétegébe, ezért különösen intenzíven ápolják a sérült hajat. Védik a hajat, valamint növelik annak erősségét és rugalmasságát. Ezért tettük bele mindhármat Bio hővédő spray-nkbe a hajsütővassal és hajvasalóval történő formázáshoz.

A búzafehérje amúgy is igazi ezermester a szép haj érdekében:

Simává és könnyebben fésülhetővé teszi a hajat, helyrehozza a sérült hajat, valamint kisimítja a hajszerkezetet. Védi a hajat a hőtől, az UV-sugárzástól és egyebektől. A búzafehérjét tartalmazó termékek a szempillák és szemöldök erősítésére is ideálisak. A búzafehérje egyébként az állati eredetű keratinnövényi helyettesítője is.

A búzafehérje így gyakorlatilag átveszi a szilikonok funkcióját a hagyományos termékekben. A szilikonokkal szembeni előnye például, hogy a búzafehérje könnyen kimosható, nem ragad a hajra, nem tömíti el a pórusokat, és hagyja lélegezni a fejbőrt. A búzafehérje a környezet számára is sokkal kedvezőbb!

Kozmetikai termékek vásárlásakor mindig figyeljen az összetevőkre! Az úgynevezett INCI-listán szereplő hagyományos megjelölések közül sok olyan összetevőt rejthet, amelyek károsak a környezetre, állati eredetűek, szintetikusak, hormonális hatásúak vagy akár allergiás reakciókat is kiválthatnak.

A termékeinkben található csodálatosan hatékony növényi fehérjék bizonyítják, hogy van más út is!

Ajánljuk