pH-érték a kozmetikumokban - ez az egészséges a bőrének

Emlékszik a kémia órákra? A pH-érték kifejezést biztosan használta iskolás korában. De miről is van szó, igazából sosem értette? Ne aggódjon, ezzel nincs egyedül. Mivel több a kifejezés, mint amennyit 45 perc alatt át lehet adni.

Röviden kifejtve, a lényeg az, hogy a vizes oldatok lehetnek savasak, semlegesek vagy lúgosak. Ennek értékét általában 0 és 14 közötti skálán mérik, ahol a 7-es pH-érték a semleges, ez alatt savas, és efelett lúgos.

Eddig jó. De mi köze ennek a kozmetikumokhoz?

Valószínűleg Ön is ismeri azt a száraz érzést, amely néha szappanos kézmosás után jelentkezik. A legtöbb szappan pH-értéke 9 és 10 között van, így lúgosak - ami teljesen érthető, mert eltávolítja a szennyeződéseket a bőrünkről. Azonban amikor a kezek kiszáradnak, az azt jelenti, hogy a bőr természetes savvédő köpenye megsemmisül. És ezt lehetőleg el kell kerülni!

Savvédő köpeny és mikrobióma

Bőrünk természetes pH-értéke 4,5 és 5,5 között van - ez testrésztől és embertől függően eltérhet. A bőr természetes védőrétegének átlagos értékét gyakran 5,5-nek adjuk meg - bőrünk enyhén savas, ezért savvédő köpenyről is beszélünk, amikor a körülöttünk lévő faggyú-, verejték- és szarusejtekből álló rétegre gondolunk. Egészséges baktériumokkal együtt alkotja azt a mikrobiomát, amely megvéd minket a környezeti hatások és a mikroorganizmusok ellen.

Bármilyen zseniális ez a védőfólia, sajnos nagyon érzékeny is, és könnyen megzavarható. Ezért a kozmetikai termékek pH-értékének a lehető legközelebb kell állnia az Ön bőréhez, ezáltal a termékek jobban tolerálhatók és védik a bőr egészségét. Mivel a különösen érzékeny bőr még gyorsabban elveszti az egyensúlyát, ügyeljen arra a pH-értékre, amelyet gyakran „pH-bőrsemlegesnek” neveznek.

Figyelem, ez nem azt jelenti, hogy a pH-érték semleges, mert az megfelelne a 7-es értéknek - hanem azt, hogy az érték megközelíti a bőr pH-értékét, tehát az 5,5-et!

Egy termék pH-értéke nem az egyetlen tényező, amely kiegyensúlyozatlanná teheti a természetes savvédő köpenyünket!

pH-értékek a Hands on Veggies termékekben

Termékeink a testrészek megfelelő pH-értékéhez vannak igazítva. A tusfürdők és a testápolók 5,0 és 5,5 között vannak, így pH-bőrsemlegesek, valamint tökéletesek a bőr természetes védőrétegének ép és egészséges megőrzéséhez.

Speciális kondicionáló:

A hajkondicionálók esetében az enyhén savas tartományba eső pH-érték vált be, mivel ez fényt ad a hajnak és simábbá teszi azt. A kondicionálót a fejbőrre nem, csak a hajhosszon szabad használni.

Tippünk: Próbálta már az ajakbalzsamainkat? Ezek kifejezetten prebiotikumosan kifejlesztettek, az ajkak mikrobiomájának megőrzéséhez. Még nagyobb védelmet nyújt a kiszáradás és a repedezett területek ellen.

Egyébként az Ön mikrobiomája is profitál a bio fermentációból, amely természetes módon konzervál és ezzel egyidejűleg ápol. Az enyhe cukortenzidek gyengéden tisztítják a bőrt és a hajat is. Ezt az átfogó koncepciót csak az Ön számára fejlesztettük ki, hogy a bőre egészséges maradjon!

Ajánljuk